Endermologie velashape

Wat is endermologie?

Endermologie is een behandelmethode voor de huid en het onderhuidse bindweefsel die de huid soepeler, steviger en gezonder maakt. Met behulp van een soort massageapparaat worden onderhuidse ‘vetblokkades’ aangepakt. Dit gebeurt door het onderhuidse bindweefsel te masseren. Hierdoor worden elastine- en collageenvezels aangemaakt.

  • Elastinevezels zorgen ervoor dat de huid soepeler wordt.
  • Collageenvezels zorgen voor vernieuwing van huidcellen; de huid blijft zich hierdoor vernieuwen en wordt steviger

Endermologie pakt cellulite en cellulitis aan!

Cellulite, in de volksmond ook wel bekend als cellulitis of sinaasappelhuid, is verkleefd onderhuids vet. Door deze verkleving wordt de onderhuid grover waardoor de huid er een beetje uit gaat zien als een sinaasappelschil. Cellulite komt onder andere voor op benen, buik en billen en is zeer hardnekkig. De verkleefde vetcellen reageren niet of nauwelijks op diëten en sporten. Endermologie is een intensieve bindweefselmassage, ook wel lipomassage, en kan de oplossing bieden. Deze behandeling kan verkleefde vetcellen afvoeren waardoor de cellulite vermindert of verdwijnt en uw huid er weer strak uitziet*!

Algemeen

Endermologie bij Dorien.nl

  Anti cellulite / anti cellulitis Zeker 80% van alle vrouwen heeft ‘last’ van cellulite. Het kan u niet alleen onzeker maken, maar het kan ook erg vervelend en pijnlijk zijn. Cellulite ontstaat niet van de een op de andere dag. In het beginstadium valt het helemaal niet op. Vaak zijn de verkleefde vetcellen dan al wel te voelen (onderhuidse bultjes). Dat is het beste moment om te starten met endermologie. Namelijk, hoe eerder u start met een behandeling, hoe beter en sneller het resultaat van de behandeling is.

Wat is de oorzaak van cellulite / cellulitis?

Een sinaasappelhuid is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en vervuilde stoffen die afkomstig zijn uit de omgeving en voedsel. Cellulite verandert de structuur van onderhuids vet waardoor deze niet meer in balans is. De balansverstoring kan worden veroorzaakt door vrouwelijke hormonen, een verminderde bloedcirculatie, onvoldoende lichaamsbeweging. Maar ook door stoffen zoals alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol bij het ontstaan en de mate van cellulite.

Endermologie pakt ook andere aandoeningen dan cellulite of cellulitis aan. Denk aan aandoeningen die worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding, zoals onrustige benen en verkrampte spieren. Onze specialistes geven u graag advies.

Behandeling

Hoe gaat de endermologie-behandeling in het werk?

De schoonheidsspecialiste beweegt het apparaat over het te behandelen lichaamsdeel. Het massage-apparaat geeft een zuigend en masserend gevoel. De huid wordt als het ware omhoog gezogen en heen en weer gerold in het apparaat. Vervolgens wordt de huid weer losgelaten en ‘dwarrelen’ de cellen weer als een egaal laagje terug. De vetcellen worden dus opnieuw gestructureerd in de huid. 

lipo_rollen

Door het oplossen van de verkleving krijgen de lymfebanen iets meer ruimte. Hierdoor krijg je een betere doorbloeding. Vandaar dat de endermologie-behandeling ook heel goed is voor de behandeling van:

  • vermoeide benen
  • etalagebenen
  • lymfoedeem

2033endermologie_head

Hoeveel endermologie behandelingen zijn er nodig?

Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Een à twee keer per week vindt een behandeling plaats van zo’n 35 minuten. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, stellen wij vast tijdens een intake. We stellen een behandelplan op en bespreken dit met u.

Zodra het gewenste resultaat is bereikt, is het belangrijk de behandeling eens per (circa) 6 weken te herhalen. Ter ondersteuning is het aan te raden om thuis een crème tegen cellulite te gebruiken.

Meer informatie of een afspraak maken? Klik hier!

Apparatuur

endermologie Werking Endermologie apparaatEndermologie/Lipomassage wordt door mij uitgevoerd met de hoogwaardige apparatuur van LPG worden vetbblokkades opgeheven. De methode zorgt voor stimulatie van collageen- en elastineproductie. De bindweefselmassage zorgt er op die manier voor dat de cellulite vermindert of verdwijnt. Deze methode zet het natuurlijke proces van verwijdering van vetophopingen aan het werk; het verstevigt de huid, geeft het meer vorm en maakt het gezonder. Met de endermologie-apparatuur van
Cryolipolyse-Helmond kunnen ook littekens worden behandeld.