Cryolipolise methodes

Geregeld krijgen wij vragen over wat de verschillen zijn tussen onze Cryolipolyse behandeling met de vacuum methode en
met de methode met pads op het lichaam. Hierop hebben wij besloten er een aparte pagina aan te wijden waarin wij het een en ander zullen verduidelijken.

De vacuüm methode

Dit word ook wel de behandeling met applicators, cups en adapters genoemd.
Deze methode is qua behandeling vergelijkbaar met de oorspronkelijke Amerikaanse uitvinders van Cryolipolyse, wiens naam wij in verband met rechten hier niet mogen vermelden, maar even zoeken op Google levert al snel deze bron op. Bij de vacuüm methode word de vet plooi voorzichtig tussen 2 koelplaten gezogen en in zijn geheel gekoeld in een geïsoleerde ruimte. Omdat alleen het vetweefsel er in word getrokken richt de koeling zich uitsluitend daar op, want spierweefsel word door zijn stugheid niet in de applicator getrokken. De temperatuur in de applicator word tot -10 graden gebracht. Geen zorgen, want een speciaal geïmpregneerd membraan voorkomt bevriezing van de huid en het onderliggende weefsel.

Door de plooidikte te meten en de behandel tijd daarop in te stellen volgens een vast schema word de noodzakelijke temperatuur van 4 graden gehaald in de vet cellen en zal deze ook niet lager worden. De temperatuur van -10 graden in de applicator is ook nodig omdat anders nooit de lichaamswarmte in de vet cellen tot 4 graden kan worden gebracht.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?​

De methode met de koelpads

Bij deze methode worden er koelpads op het lichaam aangebracht. Deze pads worden gekoeld tot ca. 4 graden en bij veel apparaten word er ook afgewisseld met warmte wat het effect zou moeten verbeteren. Bij deze methode zal het indringend vermogen gering zijn omdat het lichaam warmte vanaf de onderzijde aan zal voeren om de koele plek weer te verwarmen.
Bovendien, als je met 4 graden koelt, zal het duidelijk zijn dat er een paar centimeter lager nooit deze temperatuur gehaald zal kunnen worden. Het tussendoor verwarmen van de pads zal sowieso niet bijdragen aan de intensieve koeling van het vetweefsel.
Gebaseerd op de oorspronkelijke uitvinding van de Cryolipolyse methode zal er GEEN afbraak van de vet cellen plaats vinden
indien deze niet een temperatuur tussen de 4 en 9 graden Celsius bereiken !

Waarom kiezen voor de vacuüm methode

A) De koeling is veel intensiever doordat de vetcellen ingesloten worden in de applicator tussen 2 grote koelplaten in.
B) Afgeleid van de oorspronkelijke uitvinders van deze techniek.
C) De vetcellen bereiken de temperatuur die tot afbraak leid.
D) Het behandeld oppervlak is vele malen groter.

Van dit laatste punt zullen de geinformeerden onder jullie zeggen dat de aanbieders van de pads methode beloven meerdere zones
tegelijkertijd te kunnen behandelen. Doordat men in de regel met 6 pads werkt, kun je inderdaad in theorie meerdere zones behandelen. Maar het oppervlakte wat de pad koelt is dermate klein dat het uiteindelijk behandelde gebied vele malen kleiner is.
Dit bedraagt slechts enkele vierkante centimeters. Bij de applicator (vacuüm) methode word er juist een hele plooi in een keer gekoeld.