Cryolipolyse

Het probleem van het buikvet (en andere plekken)

Velen onder ons herkennen het wel. Die hinderlijke vetophopingen op buik, taille, heup, kin, etc, die maar niet weg willen met lijnen en sporten. De enigste methode om er van af te komen was tot nu toe liposuctie.
Dit is een effectieve maar erg dure methode en aangezien er een soort van chirurgische ingreep plaats vindt nooit zonder risico.
Een alternatief en bewezen behandeling op dit gebied is Cryolipolyse.
Cryolipolyse is een ingewikkeld woord voor een behandeling die ook wel vet bevriezen of bevriezen van vet cellen wordt genoemd.
Die laatste twee benamingen zijn inmiddels ingeburgerd voor deze therapie, maar in feite word het vet niet echt bevroren maar intens gekoeld.

Hoe werkt Cryolipolyse

Het weefsel dat zich in vet cellen bevind (triglyceriden), kunnen niet goed tegen temperaturen onder de 9 graden.
Beneden deze temperaturen vind er een soort kristallisatie plaats van de vetcellen, waarbij rond 4 graden het meest optimale effect word bereikt. Ze bereiken dan een stadium dat lijkt op bevriezen (vandaar de naam vetbevriezing) en de structuur veranderd.
Het lichaam ziet deze verandering als “ongewenst” weefsel en zal deze middels natuurlijke weg gaan afvoeren.
In principe kun je het vergelijken met een ontstekingsreactie waarbij het lichaam ongewenst weefsel afvoert via
het eigen afweer systeem. 

Het grootste resultaat is na 5 tot 6 weken al zichtbaar en gaat dan nog enige weken door.
Voor het beste resultaat heb je 3 behandelingen nodig.
Het omliggende weefsel, wat geen vet cellen bevat, heeft geen hinder van het koelen en zal dus niet onderhevig zijn aan veranderingen. Door het intensief koelen van de probleem gebieden is dus een gerichte plaatselijke correctie van deze gebieden mogelijk. Het resultaat is vet vermindering op de plaatsen waar je dat wil en tevens een strakkere huid !
Met 1 behandeling is al een vermindering van 25% van het vetweefsel haalbaar.

Startpunt

Verschillende redenen zorgen voor die vervelende vetophopingen. Denk hierbij aan leefstijlkeuzes, genetische bepaling of gewoon simpelweg de leeftijd en zwaartekracht.

Stap 1

Deze vet cellen zijn zeer hardnekkig en gaan vaak niet weg met diëten. Met Cryolipolise sluiten we deze vet cellen in en verkoelen ze tot een bepaalde graad.

Stap 2

Door het uitsluiten van een specifiek gebied ‘bevries’ je enkel het gewenste gebied. De overige vet cellen blijven hierdoor ongedeerd. 

Stap 3

De komende 14 dagen zal het lichaam de ‘bevroren’ vet cellen veilig afvoeren en zal je het resultaat langzaam waar gaan nemen.

Stap 4

De niet behandelde vet cellen zullen langzaam  gaan condenseren. Dit resulteert in zichtbaar minder vet in het behandelde gebied.

Eindresultaat

Het reduceren van de vet cellen in het behandelde gebied zorgt voor een zichtbaar verschil aan de buitenkant. Zeg maar vaarwel tegen het hardnekkige vet!

De resultaten

Het verschil is na 14 dagen goed te zien. Op de linker foto zie je het buikvet voor de behandeling. Op de rechtse foto zie je het verschil na de behandeling. De ‘bevroren’ plekken zijn door het lichaam afgevoerd.

De buik voor de cryolipolyse behandeling

Het buikvet voor de behandeling

De buik na de cryolipolyse behandeling

Het buikvet na de behandeling

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Hoe voelt Cryolipolyse aan?

Als de koeling begint, ervaar je een intens koud gevoel op de plaats die behandeld word. Dit geeft een wat prikkelend/trekkend gevoel de eerste minuten. Als de huid en de vet cellen eenmaal een lage temperatuur hebben bereikt worden deze gevoelloos en heb je gedurende de rest van de behandeling geen enkele hinder en kun je onder het genot van thee, koffie of wat fris, rustig relaxen, radio luisteren, tv kijken of op je smartphone of tablet gaan (wifi aanwezig) 
Na de behandeling zal de huid de eerste uren wat rood zien. Dit trekt vrij snel weer weg. Tijdens het weer opwarmen van het vetweefsel kan er opnieuw een prikkelend/trekkend optreden ervaren worden. Ook dit trekt binnen enkele minuten weg.

Na de behandeling zal er gedurende 2 tot 4 weken een licht beurs gevoel zijn. Dit komt omdat de vet cellen qua structuur vernietigd zijn en het lichaam gaat reageren om deze af te voeren. Ook zal de huid wat gevoelloos aanvoelen de eerste week. Soms kunnen er door het toegepaste vacuüm lichte blauwe plekken ontstaan die overigens snel zullen verdwijnen.

De voordelen

Voor wie is Cryolipolyse geschikt?

Omdat wij graag onze resultaten en garanties willen waarborgen adviseren wij Cryolipolyse enkel toe te passen bij een BMI die niet hoger is dan 30. Ligt uw BMI toch hoger, dan is de behandeling en het resultaat op eigen risico en adviseren wij te kijken naar andere methodes zoals liposuctie.

Weet u niet wat uw BMI is? Hieronder berekent u heel gemakkelijk uw eigen BMI.

Your BMI is

0 +
Tevreden klanten
0 / 10
Gemiddelde klant beoordeling

Tarieven

De onderstaande behandelingskosten zijn per sessie. 

  • Kin €45
  • 1 behandeling (1 zone) €75
  • 2 behandelingen (2 zones) €100
  • 3 behandelingen (1 zones) €120
  • 4 behandelingen (4 zone) €140

Maak een afspraak

Maak een afspraak via dit formulier, dan bellen wij jou terug. Wil je direct een afspraak maken? Bel ons dan via 06 18 79 60 39.